massagepraktijk Estas

Massage voor ouderen

Voor veel ouderen geldt dat zij in hun sociale leven een tekort aan aanraking kunnen ervaren. Aanraking is in onze westerse wereld geen alledaagse gewoonte, terwijl er zeker ook voor ouderen de behoefte bestaat aan een zachte, zorgzame aanraking in een kalme ontmoeting met een ander.

Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest directe contact zonder woorden van de ene mens met de andere. Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht en kan de kwaliteit van leven te verhogen. Een massage voor ouderen is een met name ontspannende massage die vooral ten doel heeft reumatische klachten, kramp en algehele stijfheid te doen afnemen. Regelmatige massage zorgt ervoor dat teveel aan afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en de beweeglijkheid wordt verbeterd.

Ik zal altijd rekening houden met individuele wensen, met ieders algehele conditie, eventuele bewegingsbeperkingen en conditie van de huid. Er kan gekozen worden voor een gehele massage, zoals hierboven beschreven of voor een deelmassage zoals een voetmassage of een massage van hoofd nek en schouders. Alle massages zijn gebaseerd op rust en afstemming van de door u gewenste druk en kracht. Er kan een voorkeur zijn voor het gekleed ontvangen van een massage of met warme olie, direct op het lichaam waarbij de rest van het lichaam is afgedekt met warme doeken.