massagepraktijk Estas

Intuitieve massage

Intuïtieve massage is masseren vanuit het hart, niet volgens een plan of schema vanuit het hoofd, maar bewust naar wat wordt ingegeven in het contact met degene die gemasseerd wordt. Geest en lichaam komen tot rust en er is ruimte voor gevoelens en beleving. De massage werkt helend op de structuur van het lichaam (spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz.) en op de energie (aura, chakra's, energiebanen).

Intuïtieve massage is een massagevorm met (zuivere essentiële) warme olie waarbij je door middel van o.a knedingen en strijkingen, op een holistische manier, in een diepe ontspanning kunt worden gebracht. George Downing heeft de basis gelegd voor deze intuïtieve manier van masseren. De klassieke Zweedse massage was hierbij het uitgangspunt. Er is aandacht voor "de hele mens" en niet voor een verzameling klachten, spieren en daarnaast ook voor de sfeer: liefdevol, verzorgend en respectvol.

Bij intuïtieve massage worden gevoelens van voldoening, vertrouwen en vreugde opgeroepen. Elke massage zal weer anders zijn, het sluit aan bij wat jij op dat moment nodig hebt. Door massages te ontvangen zul je je steeds meer kunnen openen en bewust worden van je lichaam en gevoelens. Daardoor kan heling, rust en evenwicht ontstaan. Intuïtief masseren kan vergeleken worden met thuis komen in je lijf, immers intuïtief masseren is aanraken, aangeraakt worden en geraakt worden.