massagepraktijk Estas

Hotstone massage

De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca´s, Indianen, Maori´s en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij belangrijke rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse cultuur legde men de warme stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen.

De basaltstenen die gebruikt worden tijdens de hotstone massage worden in een heater (au-bain-marie) eerst verwarmd tot 45-50 graden waarna ze op het lichaam worden gelegd. Hierna volgt de massage met een warme etherische olie en daarna de massage met de warme stenen. Deze behandeling combineert de massage met de thermodynamische voordelen van verwarmde stenen met de heilzame werking van essentiële oliën. Door de intense druk van de warme stenen zal de spanning helemaal wegvloeien en plaatsmaken voor een totale staat van ontspanning en vol energie.

Een hotstone massage laat het lichaam zichzelf herstellen en zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd, het stimuleert de organen, helpt het lichaam te ontspannen en lichaam en geest weer in balans te komen.