massagepraktijk Estas

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een zachte techniek waarbij je lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Kleine en grote pulsen stromen als golfjes door je lichaam. Door deze bewegingen komt je lichaam al snel tot rust. Door de zachtheid van de bewegingen en het respecteren van jouw grenzen ontstaat er een veilige sfeer. Dit nodigt uit tot het loslaten van stagnaties, weerstand en spanningen op steeds diepere niveaus, wat de weg vrij maakt voor je eigen kracht, innerlijke wijsheid en zelfhelende vermogen.

De oorsprong van holistic pulsing ligt in de Kahuna Massagetraditie van Hawaï, waar het omstreeks 1950 werd opgepikt door Dr. Milton Trager uit de VS. Tovi Browning was eind jaren 80 zo onder de indruk van de effecten van "Pulsing" dat zij zich er volledig op ging concentreren. Zij bracht vrijheid in de methode en verrijkte deze met waardevolle inzichten uit de vele door haar bestudeerde geneeswijzen en met de toevoeging "holistic".

Tijdens de holistic pulsing lig je gekleed op de massagetafel. Holistic pulsing is nooit bedreigend en creëert -juist door de zachtheid- vertrouwen, ontspanning en plezier én heeft vaak verbazingwekkende resultaten. Fysieke, psychische en mentale blokkades kunnen worden opgelost door het bewust toelaten en voelen van de helende, pulserende beweging. Holistic pulsing werkt niet specifiek probleemgericht.

In een veilige omgeving waar niets hoeft komen lichaam en geest tot rust.