massagepraktijk Estas

Esalen massage

Esalen massage is een sensitieve manier van aanraken. Een belangrijk kenmerk is dat de grote verbindende strijkingen tijdens het masseren traag worden uitgevoerd zodat het lichaam en de geest van diegene die de massage ondergaat, de handen kan volgen. Er wordt veel olie gebruikt ter ondersteuning van het vloeiend masseren. Bij Esalen massage worden de grote verbindende strijkingen over het gehele lichaam gecombineerd met verschillende massagetechnieken.

Esalen massage is ontwikkeld in het bekende Esalen Instituut te Californië. In 1981 werd deze unieke holistische massagestijl in Europa geïntroduceerd en verder ontwikkeld. Vanaf die tijd wordt Esalen massage, ook wel de kunst van het bewuste aanraken genoemd.

De basis van Esalen massage bestaat uit een traditionele massage met een uitgekiende werking op het spierstelsel en circulatiesysteem van ons lichaam. Deze zachte massagevorm werkt zeer ontspannen en is zeer koesterend. Bij Esalen massage wordt geen klacht behandeld, emotionele- of energetische blokkades kunnen verminderen, waardoor meer ontspanning en energie ontstaat.